Runningtherapeut & Loopcoach

Lisette van Kesteren

Ik weet wat mij beweegt, dus ik vraag mijn sporters altijd naar wat hen beweegt, aangezien iedereen zijn of haar eigen reden heeft om te bewegen: conditie, gezondheid, prestatie, ontspanning. Dat is het vertrekpunt voor mijn begeleiding, de rest volgt daarna.

In 2010 liep ik mijn eerste marathon. Daarna ben ik niet meer gestopt … Sport, hardlopen en bewegen zijn intrinsiek onderdeel van mijn leven. Als Toegepast psycholoog, Vitaliteitscoach, Runningtherapeut®, Fitness en Personal trainer, houd ik mij bezig met trainen en begeleiden van sporters, waarbij speciale aandacht uitgaat naar de mentale aspecten van bewegen. 

Lisette van Kesteren Runningtherapie
Opleiding & Kwalificaties

2020 Post HBO Verlies- en Rouwtherapie

De Verlies- en rouwtherapeut ondersteunt de cliënt in het ‘op verhaal komen’ over zijn verlies. Hij leert de rouwende omgaan met emoties, cognities en situaties die een probleem (kunnen) vormen in het rouwproces. Hij is eveneens alert op het vroegtijdig signaleren van risicofactoren die kunnen leiden tot een (ernstig) gecompliceerd rouwproces. Indien nodig kan hij de cliënt tijdig verwijzen naar gespecialiseerde vormen van rouwtherapie. De Verlies- en rouwtherapeut helpt de cliënt zijn balans na verlies hervinden en ondersteunt hem bij het integreren van het verlies in zijn leven.

2016 Looptrainer en Mede-eigenaar Loopsportcentrum Houten

Sinds 2016 ben ik samen met Fred van Mook mede-eigenaar van LSCH. Wij zijn het expertisecentrum voor hardlopen en beweegprogramma's in Houten. Wij zijn er om individuele sporters, loopgroepen, verenigingen en bedrijven in beweging te krijgen en te houden. Je bepaalt zelf je doelstelling. Wij helpen je op weg.

Lisette heeft de opleiding gevolgd bij Stichting Runningtherapie Nederland en is gecertificeerd runningtherapeut.

www.runningtherapie.nl

Lisette is aangesloten bij de beroepsvereniging Runningtherapie Nederland.

logo_runningtherapie_nederland.png

Binnen de hardloopwereld heb ik een mooi netwerk opgebouwd waarbinnen ik gelegenheid heb om alleen of met collega-trainers hardloopbegeleiding te verzorgen voor individuele sporters, locale loopgroepen, kinderen en begeleiding op aanvraag vanuit grote bedrijven. 

2013 Chivo Kennisinstituut Vitaliteitscoach en Personal Trainer

De opleiding richt zich op een drietal competenties, namelijk preventieve leefstijlbegeleiding, functioneel fysiek trainen en life-coaching. Door een mix van coaching, voeding en beweging is een effectieve leefstijl-interventie mogelijk, waardoor kwaliteit van leven naar een hoger niveau gebracht kan worden.

2011 Runningtherapie Nederland

Via Bram Bakker, hardloper en psychiater, ben ik in contact gekomen met de opleiding tot runningtherapeut. Runningtherapie heeft het doel om via rustige duurlopen gezondheid te bevorderen, balans te herstellen en vitaliteit te vergroten. Als doelgroep richt de runningtherapie zich op curatie, reïntegratie en preventie van gezondheidsklachten. Ook van deze opleiding heb ik veel geleerd over de samenhang tussen bewegen, coachen en vitaliteit.

2008-2011 Toegepaste Psycologie

In juni 2011 heb ik de opleiding HBO Psychologie afgerond, een jaar sneller dan gepland. Met mijn studie Toegepaste Psychologie heb ik me bewust gericht op gedrag van mensen. Wat drijft een mens en op welke manier geeft hij invulling aan deze drive. Door te begrijpen hoe gedrag tot stand komt is het ook mogelijk te bedenken, hoe gedrag beïnvloed kan worden

2010-heden Vrijwilliger bij Turner Contactlijn

“Goedenavond, Turnertelefoon, u spreekt met Lisette…”. Sinds 2010 beantwoord ik vragen namens Turner Contact Nederland. Deze telefoonlijn wordt benaderd voor informatie over het Syndroom van Turner, over Turner Contact Nederland of over de activiteiten die TCN organiseert. Mijn eigen ervaring met het Syndroom van Turner beschrijf ik op www.runningforturner.nl

Lisette van Kesteren Runningtherapie